gym

Guide för korrekt etikett på gymmet

Du befinner dig på gymmet. Du går över till bänkpressen och märker att någon redan är där. Vad gör du då? Väntar du på att de ska avsluta sitt set eller ska du hitta en annan maskin? Vad sägs om när din vän vill springa med dig, men det är dags för honom eller henne att lämna jobbet? Den här artikeln kommer att hjälpa till att besvara dessa frågor och mer så att vi alla kan vara säkra på gymmet!

En bra etikett på gymmet är bland annat:

Vänta till din tur

Vänta alltid tills de innan dig har avslutat sitt set innan du använder en maskin. Du kan säga till om verkligen vill, men stör inte. Ni har alla rätt att vara på gymmet, och ingen har äganderätt på maskinerna. Turas om så gott det går. Vilket leder oss till nästa punkt:

Respektera människors tid

Om någon väntar på att du ska bli klar med ditt set, ta hänsyn och ta inte för lång tid på dig. Folk har olika scheman på gymmet och vissa kanske bara har en timme på sig att träna. Ta inte monopol på maskinerna eller använd dem alla på en gång!

Gå inte framför maskinerna

Gå inte framför någon som använder en maskin speciellt om de är en maskin med vikter. Det stör och du riskerar att få vikterna på dig.

Torka av maskinerna

Torka alltid av maskinerna efter att du har använt dem! Svett och bakterier är inte bra för nästa person. Om det finns en handduk, använd den!

Lägg inte saker på maskinerna

Om du ska använda en maskin under en längre tid, lägg dina tillhörigheter på marken eller i ett skåp. Ta inte upp plats på maskinen brevid när någon annan kanske vill använda den.

Låt bli att glo eller stirra

Stirra inte på människor som tränar! Var artig och titta bara när du går förbi dem på väg till en maskin, men dröj inte för länge. Precis som det är ohyfsat att avbryta någon på något annat sätt så är det mycket störande att avbruten på grund av att någon glor på en! Det gäller även att stirra på andra gymgäster som gör squats eller tar foton på sig själva i speglarna. Att gå till gymmet för att stirra på tjejer (eller killar) är inte ett okej beteende! De är där för att träna och förtjänar att få vara ifred, gymmet är inte en plats för dig att ragga på, det är ett mycket störande beteende.

Visa hänsyn

Detta är särskilt viktigt när du lyfter vikter. Se till att den vikt du använder inte kan falla på någon och se till att du lägger tillbaka vikterna där de ska vara när du är klar. Det finns inget mer frustrerande än att komma tillbaka till en maskin efter att ha avslutat ditt set och inte kunna hitta en vikt!

Detta var våra tips på gymetikett! Vi mår alla bra av att bli påminnda om att visa hänsyn och respekt för varandra. Har vi missat något? Hör av dig i sånt fall!