Träna dig frisk i egen pool

Om du har för vana att träna och gå på gym ofta så kan ett bra alternativ till din gym- och löpträning vara att ha en egen pool hemma. En egen pool är också perfekt om du har skadat dig och behöver rehab en tid. Slipp trängas med andra i offentliga badhus, en egen pool är både lyx och ger hälsofördelar.

Att simma ger dig många hälsofördelar. Du kan få ordentlig motion även under rehab eftersom simning inte sliter på leder och mjukdelar som annan sport gör. Investera i egen pool och bygg pool med Svenska badtunnor så får du träna i din takt och helt för dig själv. En egen swimmingpool med olika funktioner är skönt att simma i både för vuxna och barn.

Så bygger du poolen gjord för simträning

Även om du inte har plats eller råd med en megastor pool så kan du ändå få den simträning och motion du behöver. Lösningen heter jetstream. Jestream är en funktion som skapar motstånd i vattnet så du måste ta i för att komma framåt. Jettreamen gör att du i stort sett kan stanna kvar på samma plats i poolen och simma för fulla muggar utan att du egentligen kommer någonvart.

Om du ska simma mycket är det bra att ha samma djup överallt. Det ger också bättre förutsättningar om du vill dyka från poolkanten.

Så placerar du poolen

För att njuta av en utomhuspool till max finns det några tips du kan tänka på här:

• Bygg den vid ett vindskyddat och ett någorlunda solskyddat läge.
• Välj en pool som är bra att simma i, 4×8 meter är idealiskt.
• Välj en pool som också fungerar med husets design och tomtens struktur.
Observera de regler som gäller och om det krävs bygglov när du bygger en pool.

Få så lite underhåll som möjligt

Att ha en pool är relativt dyrt även om det finns aktörer som Svenska Badtunnor som erbjuder prisvärda och högkvalitativa pooler på samma gång. Tänk dock på att bygga en pool som inte kräver så mycket underhåll. Olika material är bättre för dig som vill hålla i pengarna. Liner kan du till exempel byta ut ganska lätt om du vill byta utseende på poolen. Glasfiber är den dyrare varianten. En helt skräddarsydd pool med äkta mosaik inuti kostar också en slant men är väldigt snyggt.