Komplettera hälsokost med kosttillskott för bättre hälsa

Kosttillskottets vara eller icke vara är en ständigt debatterat fråga. Debatten är svår, eftersom informationen kan variera beroende på var du letar. Ibland kan den vara direkt motsägande. Vad de flesta verkar överens om är att ett balanserat näringsintag och regelbunden träning är bra för hälsan. För att få i dig allt som din kropp behöver, är sund kost och kosttillskott ofta en bra kombination.

För att din kropp ska kunna fungera som den ska krävs behövs rätt byggstenar – Vitaepro är ett kosttillskott med nyttiga ämnen som ser till att din kropp får dessa. Det gör att lederna känns mer bekväma och att muskler och hjärta får optimala förutsättningar att utföra sin roll i kroppen. Det är ingen mirakellösning som löser alla livets problem, men tillsammans med en bra kost är Vitaepro en sund väg mot bättre hälsa – både på lång och kort sikt.

Håll dig borta från felaktig information

Att äta en god och varierad kost kan vara krävande för många hushåll. Hälsofrämjande och näringsrik mat bytts ut mot snabblösningar eftersom det ofta är billigare och enklare. Mycket av detta beror på fel information som utnyttjas av oseriösa aktörer. Många dieter utlovar guld och gröna skogar genom att bara utesluta specifika livsmedel eller makronutrienter, exempelvis.

Det som normalt händer när du bestämmer dig för att testa en sådan ”mirakeldiet” är att du helt enkelt äter färre kalorier och låter din kropp vänja sig vid något annat. Detta tolkas sedan som ett slags uppvaknande eller en pigg känsla som du sedan kopplar till dieten – trots att du egentligen bara chockat din kropp.

Tricket, om man kan kalla det så, är att se till att få i dig de makro- och mikronutrienter som kroppen behöver. Följer du forskningen är det inte så komplicerat, men kanske inte heller så spännande. Följer du säljande trendsättare, ofta utan utbildning eller kunskap, kan resan bli mer intressant men knappast mer hälsosam.

Komplettera hälsokost med kosttillskott

Äter du en varierad och balanserad kost får du i dig det mesta som din kropp behöver. Men vissa vitala vitaminer och mineraler är svårare än andra att få i sig. Vitaepro är det mest sålda kosttillskottet i Sverige av flera anledningar. Det kanske mest nämnvärda är att det innehåller grundläggande vitaminer, mineraler, antioxidanter, omega3 och Boswellia serrata. Det hjälper kroppens alla delar att upprätthålla sina funktioner och stärker immunförsvaret. Boswellia är kåda från ett träd som använts i indisk medicin i tusentals år. Det är framför allt känt för sin förmåga att lindra smärta i leder och förbättra muskelhälsan.

För att sammanfatta, kan ingredienserna i Vitaepro hjälpa med följande:

  • Minska trötthet
  • Underlätta för musklers och hjärtats funktion
  • Förbättra blodcirkulation
  • Stärka immunförsvaret
  • Lindrar smärta i leder

Glöm inte röra på dig

När du jobbar för att nå bättre hälsa, är träning en lika stor del som kosten. En god kost och kosttillskott ger dig bättre förutsättningar att ha ett aktivt liv, men det är fortfarande du som måste ta steget. Känner du att det är svårt att komma i gång med träning så tänk på att börja försiktigt. Det finns massor av bra resurser online om du vill hitta tips eller motivation.