Sluta röka och bli friskare

Rökning anses av många vara bland de svåraste ovanorna att bli av med. Det beror dels på det fysiska behovet, dels på att många människor upplever cigaretter som lugnande och tillfredställande. Särskilt när en person är stressad kan det verka som att en rökpaus lindrar, men också vid speciella tidpunkter som kaffepausen eller efter middagen.

Ett bra sätt att sluta röka på är att ersätta cigaretterna med e-cigaretter. Vape är betydligt skonsammare och kommer i många olika smaker, och du kan hitta massor med produkter på PremiumVape.se som du kan beställa hem enkelt och smidigt.

Kroppen återhämtar sig snabbt

Något som kan vara bra att hålla i minnet vid rökstopp är att kroppen börjar återhämta sig snabbt. För varje dag minskar riskerna med rökning, även för den som rökt länge, och det kan bli en bra morot för att behålla motivationen. Cecilia Birgerson är utredare för Statens Folkhälsoinstitut med inriktning på tobaksprevention och hon menar att det är just motivationen som är nyckeln till att lyckas sluta röka. Hon tipsar om att hitta nya rutiner och påpekar att fimpandet ökar den mentala styrkan och minskar på det dåliga samvetet.

-Dessutom minskar du riskerna för hjärtinfarkt, depressioner och ett 40-tal andra sjukdomar, berättar hon för Expressens Hälsoliv. Det finns, med andra ord, bara fördelar med att fimpa.

Kan Keith Richards, kan du!

Efter många år av rökning kan det kännas omöjligt att sluta. Därför kan det vara bra att hämta inspiration från andra som lyckats efter ett helt liv med cigaretter. Den danska drottningen Margrethe slutade till exempel efter 66 år. Rocklegenden Keith Richards har slutat även han. Efter åratal av bolmande fimpade han efter 75, och även om han beskrev det som extremt svårt så har han klarat det galant.